Woensdag 24 januari 2018 om 19.00 uur

Lymfe oedeem

Lymfeoedeem is een uitzonderlijke zwelling van een deel van het lichaam. Deze zwelling ontstaat net onder de huid doordat opname van weefselvloeistoffen en afvalstoffen door het lymfesysteem zijn verstoord of verminderd. Lymfoedeem is eiwitrijk, in tegenstelling tot andere vormen van oedeem die in het lichaam kunnen voorkomen. Lymfoedeem kan chronische vormen aannemen. Het is van belang dit zo snel mogelijk te behandelen. Ondanks behandeling bestaat de kans dat het niet helemaal weggaat. Lymfeoedeem kan onder andere optreden bij verwijdering van lymfeklieren (bijv. in de oksel, hals, buik, bekken of lies) of bij beschadiging van het lymfesysteem (bijv. door bestraling).
Tijdens deze informatieavond bespreken we de bijbehorende klachten en de mogelijke behandelingen van lymfoedeem. Ook komt de behandeling van littekenweefsel aan bod, en bespreken we het belang van aandacht voor de huid.

De bijeenkomst vindt plaats in het Ontmoetingscentrum van het Oncologiecentrum en begint om 19.00 uur. Locatie: dr. Tanslaan 10, Maastricht, vijfde etage dr. Tansgebouw. Route