Maandag 10 september

Ontmoet elkaar bij Longpunt Maastricht

10 september Longpunt Maastricht
Informatiemiddag: "Medicatie: hoe zit het met pompjes en morfine? "

Er bestaan veel misverstanden over het gebruik en de werking van morfine. Een van die misverstanden is dat morfine uitsluitend gegeven wordt in een eindstadium van levensbedreigende ziekten als kanker. Maar dat is een onjuist beeld. Morfine wordt niet ingezet om de dood te bespoedigen. Wat zijn de feiten en wat zijn fabels als het gaat om morfine bij chronische longpatiënten?

Er zijn verschillende momenten waarop in overleg met de behandelend arts besloten kan worden om morfine toe te dienen. Bijvoorbeeld als pijnmedicatie na een operatie. In zo'n geval wordt de morfine ook weer afgebouwd. Minder bekend is het dat morfine in een lage dosering bij chronische aandoeningen ingezet kan worden voor vermindering van klachten. Wat moet u als longpatiënt weten over de werking van morfine en eventuele bijwerkingen? Daarover praten we met elkaar bij Longpunt Maastricht op maandag 10 september van 13.30-15.30 uur. De middag wordt verzorgd door Cindy van den Berg, werkzaam als onderzoeks-medewerker bij Ciro Horn.

Locatie
Trefcentrum Wittevrouwenveld,
Edisonstraat 4,
6224 GK Maastricht.

De zaal is open vanaf 13.15 uur en wij ontvangen u met koffie of thee. Het belooft een boeiende middag te worden, met zoals altijd voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Maar ook voor het uitwisselen van uw eigen ervaringen met die van andere longpatiënten. U bent van harte welkom.

Lokale samenwerking binnen Longpunt Maastricht
Vrijwilligers van het Longfonds werken lokaal samen met patiënten en zorgverleners.
Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt de plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt de plek waar zij hun patiënten in een groep kunnen ontmoeten en mogelijk verder verwijzen. Voor vrijwilligers is Longpunt de plek waar zij het leven van longpatiënten helpen verbeteren.

Van harte welkom
Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt. De bijeenkomsten vinden elke maand plaats op maandagmiddag in Trefcenter Wittevrouwenveld. Informatie via maastricht@longpunt.longfonds.nl of kijk op www.limburg.longfonds.nl voor het nieuwe jaarprogramma van Longpunt. Mensen die komen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.