15 november 2016

MijnIBDcoach wint Vintura Healthcare Impact Award 2016

Zorginitiatief MijnIBDcoach heeft de Vintura Healthcare Impact Award in de wacht gesleept. Tineke Markus, directeur van de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) en dr. Marieke Pierik, MDL-arts bij het Maastricht UMC+ namen de prijs in ontvangst.

Afgelopen donderdag vond de 2016-editie van Vintura's Zorg en Life Sciences event plaats. Tijdens het event, bijgewoond door zo'n 50 bestuurders en senior managers uit de zorg en life sciences, werden de zogeheten 'Healthcare Impact Awards' uitgedeeld. Doelstelling van de prijs is om initiatieven die de zorg beter kunnen maken in het zonnetje te zetten. Drie concepten werden door de vakjury genomineerd voor de finale. Zij mochten tijdens het evenement hun concept pitchen aan de jury en de vertegenwoordigers uit de zorg. Uiteindelijk werd MijnIBDcoach verkozen tot winnaar.

Dr. Marieke Pierik: "We hebben de prijs gekregen wegens samenwerking tussen zorgverleners en patiënten, schaalbaarheid en aantoonbaarheid van de verbetering. Het Maastricht UMC+ initieerde een pragmetic randomised trial met meer dan 900 patiënten. Deze heeft aangetoond dat de interventie polibezoeken en hospitalisaties vermindert met behoud van kwaliteit van zorg". De initiatiefnemers van de e-health tool krijgen naast eeuwige roem, vijf consultancy dagen cadeau van Vintura, een adviesbureau uit Baarn, en een bedrag van €10.000 overgemaakt voor verdere ontwikkeling van het platform. "De prijs zal worden ingezet door de stichting om het project verder in de zorg te implementeren", aldus dr. Marieke Pierik. Het event werd afgesloten met een walking dinner en een borrel, waarbij er veel werd genetwerkt tussen de verschillende deelnemers. Een uitgebreide samenvatting van de dag, inclusief de filmopnames van de presentaties, volgt binnenkort op de website van Vintura.

Over mijnIBDcoach
MijnIBDcoach is een eHealth-toepassing voor patiënten met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa die de verbinding legt tussen arts en patiënt, gekoppeld aan een wetenschappelijke database. De tool is met name ontwikkeld door het IBD-team van het Maastricht UMC+, in samenwerking met de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) en Sananet.
Bekijk hier een filmpje waarin dr. Marieke Pierik uitleg geeft over de tool.