Code ROOS: 
CAT.06

Dorien Dietzenbacher-Leenders

''Ik ben gespecialiseerd op het gebied van pacemakers en inwendige cardiodefibrillators (ICD). Ik werk zowel op de poli cardiologie als in de vaatkamer. In de vaatkamer vinden de implantaties van deze apparaten plaats. Terwijl de cardioloog de implantatie verricht, doe ik technische metingen. Op de poli controleer ik korte tijd na de implantatie de werking van het apparaat en de wondgenezing. Na een implantatie van een pacemaker of ICD volg ik de patiënt en doe ik regelmatige controles.

Nederlands

Paul Bongaerts

“Het beroep van longfunctieanalist is een boeiende uitdaging, want je werk bestaat uit een combinatie van techniek en mens. Vooral hier in het MUMC+, waar je niet alleen de klassieke longfunctieonderzoeken toepast, zoals blaas- en allergietests, maar op heel veel andere gebieden werkt, zoals inspanningstests, uitgebreid slaaponderzoek en assistentie bij bronchoscopisch onderzoek. Wij ondersteunen naast de afdeling longziekten uiteenlopende afdelingen, zoals kindergeneeskunde, cardiologie, allergologie, sportgeneeskunde. En we verrichten onderzoeken voor research.

Nederlands

Linda Jennekes

“Het mooie aan ons vak is de combinatie van techniek en zorg. Onze laboranten hebben een heel breed werkgebied: zij doen functietests, bijv. bij patiënten met epilepsie of mensen die een kortdurende bloedvatverstopping in de hersens (TIA) hadden. Daarnaast monitoren zij patiënten in de operatiekamer en bezorgen ze de chirurg alle informatie die hij nodig heeft om de operatie met minimaal risico te laten verlopen. Die diversiteit maakt het extra interessant, zodat wij als laboranten KNF heel graag in het MUMC+ werken.

Nederlands