Stages

Maatschappelijke-, snuffel-, beroeps oriënterende- en profielstages

Maatschappelijke stages:
Ben jij als scholier in het voortgezet onderwijs op zoek naar een maatschappelijke stage waarin je een onbetaalde bijdrage levert aan de samenleving? Het doel van een maatschappelijke stage is het doen van vrijwilligerswerk. Veelal worden dit soort stageplekken aangeboden in de non-profitsector: bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Soms buiten een georganiseerd verband, bijvoorbeeld door boodschappen te doen voor een oude buurvrouw of een gezin te helpen dat tijdelijk hulp nodig heeft.

Ook het Maastricht UMC+ biedt de mogelijkheid aan om een maatschappelijk stage te lopen in de organisatie. Wel hebben wij hiervoor maar beperkt ruimte. Meestal hebben we alleen ruimte bij de Dienst geestelijke verzorging en Patiënten transport. Op andere afdelingen in het ziekenhuis hebben wij helaas geen mogelijkheden voor een maatschappelijke stage.

Wil je je aanmelden voor een maatschappelijke stage in het Maastricht UMC+ stuur dan een email naar stagebureau@mumc.nl met als onderwerp ‘aanvraag maatschappelijke stage’.

Snuffelstages, beroeps oriënterende stages en profielstages:
Het Maastricht UMC+ beschikt over een beperkt aantal geschikte stageplaatsen. Gezien de voorkeur voor maatschappelijke- en overige stageplekken, hebben we helaas geen mogelijkheden voor snuffelstages, beroeps oriënterende stages en profielstages.