Maatschappelijke-, snuffel-, beroeps oriënterende- en profielstages

Maatschappelijke stages

Ben jij als scholier in het voortgezet onderwijs op zoek naar een maatschappelijke stage waarin je een onbetaalde bijdrage levert aan de samenleving? Het doel van een maatschappelijke stage is het doen van vrijwilligerswerk. Veelal worden dit soort stageplekken aangeboden in de non-profitsector: bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Soms buiten een georganiseerd verband, bijvoorbeeld door boodschappen te doen voor een oude buurvrouw of een gezin te helpen dat tijdelijk hulp nodig heeft.

Ook het Maastricht UMC+ biedt de mogelijkheid aan om een maatschappelijk stage te lopen in de organisatie. Wel hebben wij hiervoor maar beperkt ruimte. Meestal hebben we alleen ruimte bij de Dienst geestelijke verzorging en Patiëntentransport. Op andere afdelingen in het ziekenhuis hebben wij helaas geen mogelijkheden voor een maatschappelijke stage.

Snuffelstages, beroeps oriënterende stages en profielstages

Het Maastricht UMC+ beschikt over een beperkt aantal geschikte stageplaatsen. Gezien de voorkeur voor maatschappelijke- en overige stageplekken, hebben we helaas geen mogelijkheden voor snuffelstages, beroeps oriënterende stages en profielstages.

Ben je enthousiast geworden over stagelopen in het Maastricht UMC+?

Omdat er regelmatig mogelijkheden zijn bij diverse afdelingen vragen we je om een motivatiebrief en cv te sturen naar stagebureau@mumc.nl (link sends e-mail).

Maak in je motivatiebrief duidelijk waarom je juist bij het Maastricht UMC+ aan de slag wilt en wat je kunt bijdragen in jouw vak- en interessegebied. Daarnaast vragen we tevens om aan te geven in welke periode je stage zou willen lopen.
Je motivatiebrief en cv zullen besproken worden met de leidinggevende van de afdeling waar je past en dan krijg je zo spoedig mogelijk antwoord van ons of er een stage mogelijkheid voor je beschikbaar is.

Stage
Sluit de enquête